Ulike spill med maritimt tema

Hvis du er opptatt av skip, skuter og maritime temaer, er det en rekke spill du kan underholde deg selv og dine venner med. Daglig lanseres nye spill, og du kan finne skips-baserte spill hvor du skal kjempe mot dårlig vær, fiendtlige skip – eller zombier.

Minerydder

Det mest klassiske spillet vi tenker på når det gjelder skip og maritime omgivelser er Minesveeper, eller Minerydder på norsk. To deltakere har en skillevegg mellom seg på spillbrettet, setter ut krigsskip på hver sin halvdel og forsøker deretter å ramme motstanderens skip med å minelegge eller bombe dem. Dette spillet finnes både i brettversjon og på datamaskin/mobiltelefon.

The love boat spilleautomat

Når vi beveger oss bort fra de klassiske brettspillene finnes det mange andre spennende varianter på Comeon. Vi nordmenn elsker spill på nettcasinoer, og da spesielt spilleautomater. Disse kommer i alle mulige varianter, og et alternativ er «The love boat». Denne spilleautomaten fra Playtech har et klassisk oppsett med fem hjul og tre rader, og symbolene holder seg til tema. Spillet har også en «Dream cruise jackpot» hvor du kan stikke av med store summer.

Rock the boat

Et annet alternativ er spilleautomaten «Rock the Boat» fra den kjente leverandøren Microgaming. Her finner du selveste Elvis ute på båten, og er du heldig kan du stikke av med storgevinsten. Spillet er enkelt med tre hjul og én rad, med det gjør det ikke mindre spennende. Med wild-symboler og multiplikatorer holder du moroa gående.

Norge i verdenstoppen

Enten du har Mac, PC, nettbrett eller mobiltelefon finnes det haugevis med spill å velge mellom der ute. Hovedsakelig krigsspill, selvsagt, men også spill som tar for seg manøvreringer under vanlige omstendigheter.

Dette bringer oss tilbake til Norge. Vi er en stolt sjøfartsnasjon med lang tradisjon med å utdanne offiserer for tjeneste i inn- og utland. Et av de viktigste hjelpemidlene er datamaskiner. Norge har utviklet flere data-simulatorer for studenter å bruke til å manøvrere virtuelt i ulike havgående omgivelser. Verdens kanskje mest avanserte datasimulator for å styre et skip befinner seg i Ålesund.

Fremtidens skip kommer ikke til å styres av verken norske eller utenlandske offiserer om bord. I stedet kommer de til å være fjernstyrte. Forhåndsprogrammerte til å forflytte seg fra havn A til havn B uten å kollidere med noe – eller noen. Også her er Norge verdensledende, med flere faktiske båter på sjøen som føres kun av datamaskiner. Fremtidens norske sjø-offiserer vil aldri behøve bli sjøsjuke igjen – kun lære seg databehandling og programmeringsspråk. Spørs hva Nansen og Amundsen ville sagt til dette…